Tämän kesän herkullisin päivitys

Museokäynnin kruunaa se, että pääsee tutkailemaan museokaupan valikoimia ja tietysti se, että museossa on kahvila. Jos on kesäkuuma, on kiva istahtaa kahvilaan. Jos on kylmää tai sateista, niin silloinkin on mukava, kun voi museokäynnin päätteeksi pohtia nähtyä kahvi- tai teekupillisen ääressä.

DSCF4239
Nallen toskakakkua, nam.

Glimsin kahvila on Nallen valtakuntaa. Siis Björn Ahlroosin, jonka useimmat tuntevat nimenomaan Nallena. Ja nyt varoituksen sana: jos Nallen leipomukset ovat vieneet sydämesi, kannattaa nauttia niistä vielä kun voi. Hän harkitsee jättävänsä kahvilan pidon vuoden vaihteessa.

– Kun on jo 67, voisi olla vähän vapaatakin.

Toisaalta Nalle ei oikeastaan juuri perusta pitkistä vapaista. Juhannuksen kolmen päivän tauko on jo vähän turhan pitkä.

– Kaksi päivää on ihan riittävä vapaa.

Kaikki alkoi vuonna 2004, kun Nalle huomasi Glimsin laskiaistapahtumassa, että Glimsiin haettiin kahvilanpitäjää.

– Neuvottelin vaimon kanssa, ja sitten tarjouduin hommaan. Olin jäänyt sairauseläkkeelle enkä tykännyt olla tekemättä mitään.

Kerstin-vaimon kanssa neuvottelu oli tarpeen, sillä hän vastasi alkuun leivonnaisista. Mutta ajan mittaan Nalle opetteli leipomaan itse.

Nalle
Glimsin kahvilan keittiö on Nallen valtakuntaa.

– Tämä on niin mukavaa hommaa. Jos on hiljaista, voin leipoa. Jos en jaksa leipoa, niin silloin myydään pullaa, raparperipiirakkaa ja kääretorttua, jotka Kerstin leipoo.

Ostoleipomuksia ei Glimsin kahvilassa tarjota. Kaikki on itse tehtyä. Ja hyvää pitää olla, Nallen kriteerit ovat kovat.

– Kerran kokeilin suolaista kanakääretorttua. Kaksi sitä maistanutta sanoi, että on hyvää, mutta toiset kaksi eivät pitäneet. Roskiin meni. Semmoista, josta ei pidetä, en tarjoa.

Glimsin kahvilan keittiö on Nallen valtakuntaa, kodin keittiö Kerstinin. Nalle kehaisee vaimonsa pullaa ja sanoo, että sitä on sanottu Euroopan parhaaksi.

Kerstin2
Kerstin on Glimsin kahvilan pullamestari.

Nallen omista leipomuksista ovat suosittuja muun muassa toskakakku. Ja fetapiiras. Ja porkkanakakku.

Herkkuja
Herkkuja Glimsin kahvilasta.

Jos ja kun Nalle valitsee seuraajaa, niin yksi on varma: leipoa pitää osata.

–Minä en halua, että tällä tarjottaisiin ostoleipomuksia. Enkä ole ihan sataprosenttisen varma lopettamisesta. Mitä minä sitten tekisin? No, ehkä voisi taas matkustella enemmän.

Näin siis tuumaa mies, jonka mielestä Glimsin kahvilan pidossa ainut huono asia on maanantai. Silloin kahvila on kiinni.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s